Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα

«Θα τους στριμώξω άγρια»: Η ατάκα της Κίμπερλι Γκιλφόιλ που προκάλεσε συζητήσεις

Στο τέλος η Αθήνα θα βρεθεί να απαντά όχι μόνο σε εταιρείες, αλλά και σε πρεσβεία

Στο διπλωματικό κάδρο μπαίνει η χρόνια κόντρα για το clawback στο φάρμακο, μετά από μια κλειστή συνάντηση με… αιχμηρό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με το Βήμα, υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ζήτησαν να συναντήσουν την πρέσβειρα των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, προκειμένου να της θέσουν το ζήτημα του υψηλού clawback που όπως υποστηρίζουν επιβαρύνει δυσανάλογα τις επιχειρήσεις τους.

Αφού άκουσε τα παράπονα, η Γκιλφόιλ φέρεται να τους καθησύχασε με τη φράση «I will nail them down», δηλαδή ότι θα «στριμώξει άγρια» την ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «piracy on the USA companies» (πειρατεία στις αμερικανικές εταιρείες).

 

Η συνάντηση αυτή έρχεται ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται και δημόσιες αναφορές για κλειστή ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους φαρμακευτικών και εταιρειών ιατρικών συσκευών στο πλαίσιο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, συζητήθηκαν προκλήσεις και προτεραιότητες του κλάδου, με το clawback να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.