Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα 3 λάθη που καταστρέφουν την μπριζόλα σας

Λιγουρεύεστε μια μπριζόλα και, για καλή σας τύχη, έχετε μία στην κατάψυξη. Την βγάζετε και τη μαγειρεύετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό. Έρχεται η ώρα να την απολαύσετε και το αποτέλεσμα δεν είνα καθόλου κοντά σε αυτό που ελπίζατε. Τι πήγε στραβά; Τρία πιθανά λάθη είναι τα παρακάτω.

Τη βάλατε παγωμένη στο τηγάνι
Να θυμάστε πάντα, πριν μαγειρέψετε την μπριζόλα σας, ότι τα πιο λεπτά κομμάτια χρειάζονται μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν τα μαγειρέψετε και τα πιο χοντρά περίπου μία ώρα. Αν βιαστείτε και τις βάλετε στο τηγάνι σας παγωμένες, το πιθανότερο είναι να μην μαγειρευτούν σωστά, να κρατήσουν ένα γκρι χρώμα και να καταλήξουν να υστερούν τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Τσιγκουνευτήκατε το αλατοπίπερο
Το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά γενικότερα βοηθούν στο σχηματισμό μιας πολύ γευστικής κρούστας, ενώ παίζουν μεγάλο ρόλο και στη γεύση της, αφού είναι μια μικρή αλλά καθοριστική παρέμβαση που μπορείτε να κάνετε. Αν η μπριζόλα σας είναι πολύ καλής ποιότητας, χρησιμοποιήστε μόνο αλάτι και πιπέρι, χωρίς υπερβολή — το ίδιο το κρέας θα μιλήσει από μόνο του.

Την κόψατε σύντομα και λανθασμένα
Βασικός κανόνας είναι να μην κόβετε ποτέ την μπριζόλα σας κατευθείαν μόλις τη βάλετε στο πιάτο σας. Χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι χυμοί της και να «ξεκουραστεί». Μια λεπτή μπριζόλα χρειάζεται 5-10 λεπτά και μια πιο παχιά 10-15 λεπτά. Όταν, πάλι, έρθει η ώρα να την κόψετε, κάντε το σωστά: κόψτε κάθετα προς τις ίνες του κρέατος, ώστε να κόβεται ευκολότερα, να έχει καλύτερη όψη και πιο τρυφερή υφή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο