Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φλωρίδης για τις δηλώσεις Γεωργιάδη και την οπλοκατοχή: «Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη την αποδέχεται – Οι ΗΠΑ έχουν άλλη κουλτούρα»

Όσοι έχουν παράνομα όπλα και τα παραδώσουν οικειοθελώς, τότε δεν θα τιμωρηθούν», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης  το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για την βεντέτα στα Βορίζια με 2 νεκρούς ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως “θεωρώ πως η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη του ξέφυγε και ήταν για να μην δυσαρεστήσει τον κόσμο της περιοχής. Η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι δολοφονία είτε πρόκειται για βεντέτα είτε όχι”

Σχετικά με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την οπλοκατοχή είπε πως “ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη αποδέχεται την οπλοκατοχή για όλους. Οι ΗΠΑ έχουν μία άλλη κουλτούρα. Η Ελλάδα έχει ένα πλαίσιο που ορίζει πότε είναι νόμιμη η οπλοκατοχή. Όχι στην διεύρυνση των κριτηρίων”

“Σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρίναμε ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί αυτό το πλαίσιο” είπε επιπλέον ο Υπουργός.

“Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αυτούς που κατέχουν και πιστόλια και όχι μόνο τα λεγόμενα πολεμικά όπλα, όπως καλάσνικοφ” τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενώ ανέφερε πως θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι για αφοπλισμό όσων κατέχουν παράνομα όπλα ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί εκεί που γίνεται διακίνηση και σφαιρών και όπλων

“Κάτω από το έθιμο βεντέτα, κρύβονται κανονικές εγκληματικές οργανώσεις” επεσήμανε ο κ. Φλωρίδης

Για τις δηλώσεις Σαμαρά είπε πως “η κυβέρνηση είπε πως δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Σαμαρά. Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση κατά καιρούς δέχεται έντονη κριτικη για τα εθνικά θέματα και όλοι αυτοί που τα λένε έχουν πρότυπο τον Ερντογάν. Αποδείχθηκε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι ισχυρή αμυντικά”

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο