Η Κνημίδα στην Ανατολική Φθιώτιδα σας προσκαλεί να ανακαλύψετε δάση, παραδοσιακά χωριά και κορυφές με θέα που κόβει την ανάσα – όλα σε μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη για όλους.
Αναζητάτε μια αυθεντική εξόρμηση στη φύση, όπου η ηρεμία συναντά την πανοραμική θέα; Η Κνημίδα, το παραβούνι του Καλλιδρόμου, είναι ίσως μια επιλογή που δεν είχατε σκεφτεί. Σε μόλις λίγες ώρες, θα βιώσετε την τέλεια σύνθεση βουνού και θάλασσας, δάσους και χωριού, μέσα από μια διαδρομή προσιτή σε όλους.
Ξεκινώντας από το γραφικό χωριό Καρυά Καμένων Βούρλων, μαζί με την ομάδα των Comboride την Κυριακή 30/11, θα περπατήσετε ανάμεσα σε πλατάνια και πέτρινα σπίτια, ανακαλύπτοντας μικρές εκκλησίες και παραδοσιακές βρύσες. Το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή Ελάτη (940 μ.) είναι ήπιο και ασφαλές και περνάει μέσα από δάση, πουρνάρια, καστανιές και έλατα. Καθώς ανεβαίνετε, η θέα προς τον Μαλιακό Κόλπο, την Οίτη και τις γύρω κορυφές της Κνημίδας ανοίγει μαγευτικά μπροστά σας.
ComborideΗ κορυφή Ελάτη αποτελεί το απόλυτο highlight: πανοραμική θέα 360°, όπου ανάλογα με τον καιρό, μπορείτε να αντικρύσετε τη Λαμία, τον Παρνασσό, τη Γκιώνα, το Καλλίδρομο και τα βουνά της Βόρειας Εύβοιας. Ιδανικό σημείο για φωτογραφίες και σύντομη ξεκούραση πριν επιστρέψετε κυκλικά στην Καρυά, περνώντας μέσα από δασικά μονοπάτια και μικρά ξέφωτα που δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στη διαδρομή.
Η πεζοπορία είναι 10,3 χλμ., διαρκεί περίπου 4:30 ώρες και έχει χαμηλή δυσκολία, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλη ακόμη και για νέους πεζοπόρους. Μόλις επιστρέψετε, σας περιμένει καφεδάκι στην πλατεία και τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακή ταβέρνα. Η Κνημίδα υπόσχεται μια φθινοπωρινή απόδραση που συνδυάζει φύση, ιστορία και γαλήνη –μια εμπειρία ιδανική για να αποχαιρετήσετε τον Νοέμβριο.
Info
Comboride@Κνημίδα
30/11
κόστος 40 ευρώ