Το Okupa Kitchen & Listening Bar επιστρέφει τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με ανανεωμένο μενού και τον Νίκο Δραντάκη ως επικεφαλής chef.
Vintage αισθητική, mid-century έπιπλα που φέρουν την υπογραφή σχεδιαστών του 20ου αιώνα αλλά και σύγχρονα design items, όλα μαζί συνθέτουν ένα urban σημείο συνάντησης στην καρδιά της Αθήνας. Μιλάμε για το Okupa, ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, που συνεχίζει να ενώνει locals και travellers, εκεί όπου όλα συμβαίνουν φυσικά, ανάμεσα σε cocktails, κρασί, και τις πιο προσεγμένες μουσικές επιλογές.

Βρίσκεται στο ισόγειο και την καταπράσινη αυλή του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ψαρομηλίγκου 9, στου Ψυρρή, και αποτελεί ένα χώρο που ζει όλη την ημέρα, από χαλαρό brunch μέχρι δείπνο και late-night drinks, πάντα με τη μουσική να ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ.

Με τη νέα σεζόν, λοιπόν, το Okupa προχωρά σε μια νέα συνεργασία, του κοσμοπολίτη συνιδρυτή και F&B Director του Okupa, Hrag Darakjian, με τον καταξιωμένο σεφ Νίκο Δραντάκη (Fuga, Spit Jack, Artisanal, Colonial). Μια συνεργασία που φέρνει κοντά την απλότητα με τον πειραματισμό, την Ελλάδα με τη Μέση Ανατολή, γεννόντας μια γαστρονομική πρόταση που ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, με γεύσεις που αφηγούνται ιστορίες.

Το νέο μενού βασίζεται στις απλές πρώτες ύλες, την παράδοση της Μεσογείου και την εποχικότητα, συνδυάζοντας ελληνικές γεύσεις με Levantine επιρροές. Αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από τοπικούς παραγωγούς, καγιανάς και τσορίθο, τσαλαφούτι και χαλούμι, αυγοτάραχο και γαρίδες, μελάσα ροδιού και χαρίσα, ζάταρ και σουμάκ, είναι ορισμένα από τα συστατικά μιας αυθεντικής πρότασης γεμάτης γεύση και προσωπικότητα.

Κάθε πιάτο σχεδιάζεται γύρω από ένα κεντρικό στοιχείο, με έως τρία συνοδευτικά, ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις με ισορροπία και χαρακτήρα. Με έμπνευση από τη σύγχρονη sharing philosophy και την κουλτούρα των small plates, ο κατάλογος προσκαλεί σε μια αυθεντική, παρεΐστικη εμπειρία γύρω από το τραπέζι. Κλασικά αγαπημένα, όπως το soft shell crab burger και η τραγανή χοιρινή πανσέτα, παραμένουν στον κατάλογο και τη φετινή σεζόν με προτεραιότητα στα φρέσκα, φυσικά υλικά και με μια πιο mindful προσέγγιση. Στα επιδόρπια, το brownie με miso και montée λευκής σοκολάτας, η κρέμα τυριού και το σορμπέ φράουλας με θυμάρι, δίνουν μια φρέσκια και πρωτότυπη πινελιά στο φινάλε του γεύματος.
Info
Okupa Kitchen & Listening Bar
Ψαρομηλίγκου 9 και Σαμουήλ Καλογήρου 3, Ψυρρή
21 1012 9999