Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παρίσι: Νεκρός ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής – Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Μυστηριώδεις συνθήκες περιβάλλουν τον θάνατο του πρεσβευτή της Νότιας Αφρικής στη Γαλλία, Nkosinathi Emmanuel Mthethwa, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έξω από ξενοδοχείο στο Παρίσι την Τρίτη, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Παραβιασμένο δωμάτιο

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, ο 58χρονος διπλωμάτης είχε κλείσει δωμάτιο στον 22ο όροφο του ξενοδοχείου Hyatt Regency, στο δυτικό άκρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το παράθυρο του δωματίου είχε παραβιαστεί, γεγονός που ενισχύει τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του.

Το ανησυχητικό μήνυμα και η εξαφάνιση

Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του μία ημέρα νωρίτερα, αφού έλαβε από εκείνον ένα γραπτό μήνυμα που την ανησύχησε ιδιαίτερα. Η ειδοποίησή της στην αστυνομία στάθηκε η αφετηρία για την έρευνα που κατέληξε στο τραγικό εύρημα.

Ένας έμπειρος διπλωμάτης

Ο Mthethwa είχε διοριστεί πρεσβευτής στη Γαλλία το 2023. Στο παρελθόν, υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής, του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, έχοντας μακρά πορεία στην πολιτική και διπλωματική σκηνή.

Έρευνα σε εξέλιξη

Η νοτιοαφρικανική πρεσβεία στο Παρίσι δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την υπόθεση. Οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, με το μυστήριο να πυκνώνει γύρω από τις συνθήκες του θανάτου ενός ανθρώπου που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διπλωματία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο