Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ θα τους προμηθεύσουν με πυραύλους Tomahawk

Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: «Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουμε πόλεμο εντός ολίγων ωρών»

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αναφέρουν ότι η Ουκρανία θα παραλάβει αρχικά έναν μικρό αριθμό Tomahawk και αρχικά δεν θα χτυπήσει στόχους εντός της ίδιας της Ρωσίας.

Εάν οι Ρώσοι συνεχίσουν να αρνούνται μια ειρηνευτική συμφωνία, το βεληνεκές των επιτρεπόμενων πλήξεων Tomahawk και ο αριθμός των μεταφερόμενων πυραύλων θα αυξηθεί σταδιακά από τους Αμερικανούς.

Η δήλωση έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Γιέχορ Τσερνιέφ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβεαιωθεί απο αμερικάνικης πλευράς.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters (02 Οκτωβρίου 2025), οι ΗΠΑ δεν έχουν προχωρήσει στην παράδοση Tomahawk missiles στην Ουκρανία, παρά τις αρχικές συζητήσεις υπό την κυβέρνηση Τραμπ.

Ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα αποθέματα Tomahawk είναι δεσμευμένα για το Ναυτικό των ΗΠΑ, καθιστώντας την παράδοση “απίθανη”.

Πάντως ο πρώην Συνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία παραλάβει πυραύλους Tomahawk από τις ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία «εντός ωρών».

Ο ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος διετέλεσε ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, ασκεί εδώ και καιρό έντονη κριτική στην εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο ΜακΓκρέγκορ υποστηρίζει ότι η παροχή προηγμένων όπλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι Tomahawk, διασχίζει μια κρίσιμη «κόκκινη γραμμή», καθιστώντας ουσιαστικά τις ΗΠΑ εμπλεκόμενες άμεσα.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο