Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πού θα φτάσει το… κοροϊδιόμετρο;

Του Βασίλη Βέργη

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκείνο που περιμένεις να δεις-ακούσεις είναι πού θα φτάσει το… κοροϊδιόμετρο. Υπάρχουν φορές που σπάει. Ε, μία από αυτές έρχεται. Είναι στον δρόμο. Λίγες μέρες υπομονή και θα βαρέσουν οι καμπάνες!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της «αριστείας», αναμένεται να ξεπεράσει και τον εαυτό του στη ΔΕΘ. Αφού πρώτα έκανε την Ελλάδα «Ελβετία», τώρα θα τη μετατρέψει σε… εξωτικό παράδεισο. Σε μέρη που δεν χωρά ανθρώπου νους με όσα θα προσφέρει στο κοινό του.

Εσχάτως, οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν ξανά (!) την περίφημη «μεσαία τάξη». Ξέρετε, είναι η ίδια τάξη που όλα τα κόμματα έχουν κανιβαλίσει τις σάρκες της. Αλλά κάθε φορά την επικαλούνται ως άλλοθι. Είτε για κακό είτε για καλό (τρομάρα τους!). Τώρα θα μου πείτε, «πώς ακριβώς -σωστότερα, ΠΟΥ ακριβώς- ορίζεται η μεσαία τάξη;». Στις πόσες χιλιάδες ευρώ δηλωθέντος εισοδήματος; Στις 30, στις 50, στις 70.000 ευρώ; Πόσο να το… αφήσω, όπως έλεγε παλιά και ο μπακάλης της γειτονιάς; Με τον ίδιο μπακαλίστικο τρόπο θα «εφεύρουν» πάλι τις… ελαφρύνσεις που θα ανακοινώσουν στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του. Και μετά θα πανηγυρίζουν μαζί με τα φιλικά τους ΜΜΕ, θεωρώντας ότι οι ιθαγενείς έχουν καταπιεί αμάσητα όσα τους σέρβιραν.

Μιλούν για φορολογικές ελαφρύνσεις οι οποίες στο σύνολό τους, επί της ουσίας, δεν αποκλείεται να φτάνουν (για μερικούς, φυσικά) κάποιες εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο. Μιλούν για (νέα) μέτρα κατά της ακρίβειας, παρόλο που τα «καλάθια» τους έχουν αποδειχθεί το ίδιο άχρηστα με εκείνους που τα δημιούργησαν. Η Ελλάδα, σε μέσο όρο μισθών – τιμών, είναι η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, η αισχροκέρδεια κάνει πάρτι, ρεύμα και σούπερ μάρκετ μοιάζουν με κροκόδειλο που σε καταπίνει, όμως, κατά τα άλλα, ο «Μωυσής» θα υποσχεθεί ότι θα οδηγήσει τον κόσμο στη Γη της Επαγγελίας! Η πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού, με την οποία… προειδοποίησε τις εταιρίες ενέργειας για τις τιμές, θυμίζει την ατάκα μαμάς που κυνηγά τον κανακάρη της και του φωνάζει: «Γιωργάκη, θα δεις τι θα πάθεις εάν δεν φας όλο το φαΐ σου». Θα τους κάνει… ντα!

Εκεί που το κοροϊδιόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο θα είναι στις καινούργιες εξαγγελίες Μητσοτάκη για το στεγαστικό. Το «Σπίτι 3» (ή μήπως «Σπίτι 1, 2, 3»;), ένα σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας, θα πλασαριστεί ως η σύγχρονη ανακάλυψη για να βρεθούν κατοικίες προς διάθεση στον κόσμο και αυτές να μην έχουν ενοίκιο ίσο με ένα βαρέλι ευρώ.

Όταν όλες οι καταγγελίες και τα ρεπορτάζ δίνουν στο πιάτο την πραγματικότητα, για ενοίκια δηλαδή που χτυπάνε από 800 ευρώ και πάνω ακόμη και για… κυριλέ τρύπες, ενώ ταυτόχρονα τα δηλωθέντα φτάνουν με το ζόρι κατά μέσο όρο τα 300 ευρώ(!), αντιλαμβάνεστε γιατί η κυβερνητική ανικανότητα δεν μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη. Και μετά δήθεν κόπτονται για το Δημογραφικό. Μα πώς θα ζήσει ένα νέο ζευγάρι και πώς θα μεγαλώσει παιδί, όταν ΜΟΝΟ για το ενοίκιο πρέπει να δίνει (τουλάχιστον) έναν μισθό;

Συνεχίστε λοιπόν (και στη ΔΕΘ) να δουλεύετε ψιλό γαζί όσους έχουν απομείνει ακόμη να τρώνε το σανό που προσφέρετε. Η πλειονότητα, όμως, σας έμαθε και από την καλή και από την ανάποδη. Είτε τη βαφτίζετε «μεσαία τάξη» είτε όχι, εσάς θα σας βάλει σε… τάξη, όταν με το καλό έρθει η ώρα!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο