Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Ανοίγουν ξανά τέσσερις αμφιλεγόμενοι φάκελοι της Ιατροδικαστικής – Ερωτήματα για τις εκθέσεις

Τέσσερις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που είχαν εξεταστεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας ανοίγουν ξανά, μετά από σοβαρές καταγγελίες για πιθανές παραλείψεις ή αμφιλεγόμενα πορίσματα.

Σύμφωνα με το Star, μία από τις περιπτώσεις αφορά παιδί 4 ετών με εμφανή τραύματα από κρεμάστρα, τα οποία αποδόθηκαν από τους ιατροδικαστές σε αυτοτραυματισμό.

Σε δεύτερη υπόθεση, αγοράκι με αναπηρία έφερε εγκαύματα και εμφανή σημάδια κακοποίησης. Ωστόσο, η έκθεση έκανε λόγο για τραύματα από «τριβή».

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και η τρίτη περίπτωση: ένα βρέφος 2,5 μηνών μεταφέρθηκε στην Πάτρα από τα Ιωάννινα με κακώσεις στο κεφάλι και τα πλευρά, αλλά η αιτία αποδόθηκε σε ιογενή μηνιγγίτιδα.

Η τέταρτη υπόθεση αφορά 13χρονη από την Κέρκυρα με αναφερόμενα σημάδια κακοποίησης, που δεν καταγράφηκαν στην έκθεση. Το παιδί επέστρεψε σπίτι του και πέθανε λίγο αργότερα, ξαφνικά.

Η επανεξέταση των φακέλων έχει ήδη κινητοποιήσει τις Αρχές και αναμένονται εξελίξεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο