Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο / Ελλάδα – Κίνα 25-6, αντίδραση και «προπόνηση» εν όψει Κροατίας

 Η Εθνική Ελλάδας Πόλο Ανδρών, δεν συνάντησε καμία δυσκολία από την αδύναμη ομάδα της Κίνας και επικράτησε με το σαρωτικό 25-6, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο 2025 της Σιγκαπούρης.

Οι Έλληνες διεθνείς έκαναν το αυτονόητο με δεδομένη τη χαμηλή δυναμική των Κινέζων, αλλά και την ήττα στην πρεμιέρα από το Μαυροβούνιο, που ούτως ή άλλως δεν άφηνε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, δυο μέρες πριν από την κρισιμότατη αναμέτρηση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία (Τετάρτη 16/7, 12:35) και απέκτησε ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, δουλεύοντας παράλληλα αρκετά τα πλάνα ενόψει της συνέχειας.

H Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Χαλυβόπουλο να ανοίγει το σκορ και τον Νικολαΐδη με φοβερό γυριστό να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ.

Μάλιστα, στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα έχασε και πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας της Κίνας απέκρουσε την εκτέλεση του Αργυρόπουλου.

Η εικόνα του δεύτερου οκταλέπτου ήταν εντυπωσιακή για το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου. Η Εθνική ξεκλείδωσε και έτρεξε ένα φοβερό σερί 10 γκολ απέναντι σε μία Κίνα που δεν απείλησε και δεν μπόρεσε να βρει γκολ.

Τις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο Ανδρεάδης ήταν εκεί, αποτρέποντας τους Κινέζους να βρουν δίχτυα.

Μετά το γκολ του Καλογερόπουλου, η Κίνα βρήκε το πρώτο της γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο κι ο Γιανγκ μείωσε σε 13-1.

Η Εθνική μας συνέχισε όμως, απτόητη και με τα δύο γκολ του Καλογερόπουλου και του Αλαφραγκή και του Κάκαρη έφτασε στο 17-1. Οι Κινέζοι βρήκαν δύο διαδοχικά τέρματα με τους Ρουί Τσεν και Πενγκ, μειώνοντας σε 17-3.

Λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Παπανικολάου σκόραρε κι ανέβασε τη διαφορά στο +15.

Στο τελευταίο μέρος, η Ελλάδα τελείωσε ότι ξεκίνησε, συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς και πήρε μία μεγάλη νίκη με 26-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 10-0, 6-3, 8-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Χαλυβόπουλος 2, Γκίλλας 4, Καλογερόπουλος 4, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 5, Παπανικολάου 2, Ανδρεάδης, Πούρος 1, Γαρδίκας 1

Kίνα (Ιβάν Άσιτς): Χ. Γου, Γ. Λιου 1, Λι, Πενγκ 1, Κάι, Χιέ, Ζ. Τσεν 1, Ρ. Τσεν 1, Γ. Τσεν, Γουέν, Σεν, Γ. Γου, Γουάνγκ 1, Ζ. Λιου

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή στον 4ο όμιλο

  • Κροατία 3 (25-6) – 1 ματς
  • Ελλάδα 3 (35-15) – 2 ματς
  • Μαυροβούνιο 3 (10-9) – 1 ματς
  • Κίνα 0 (6-25) – 2 ματς

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη παίρνει την απευθείας πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η 2η και 3η θα δώσουν χιαστί παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες από τον 3ο όμιλο, ενώ η 4η παιχνίδι κατάταξης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο