Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Προσομοίωση δείχνει τι θα συμβεί στον εγκέφαλό μας με το θάνατό μας

Μια άκρως εντυπωσιακή προσομοίωση δείχνει τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας εντός 10 λεπτών από το θάνατο. Έρευνα του Πανεπιστημίου Stony Brook University of Medicine της Νέας Υόρκης, ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλός μας ακινητοποιείται με ιδιαίτερα αργό τρόπο που μπορεί να χρειαστούν ώρες ολόκληρες για να σταματήσει πλήρως.

Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μέρη του εγκεφάλου παραμένουν λειτουργικά για ώρες όταν η καρδιά σταματά να χτυπά. Ακόμη και μετά τη διακοπή της αναπνοής και του καρδιακού παλμού, η συνείδηση υπάρχει για 2 ως και 20 λεπτά. Μόλις το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη σκέψη μας σταματήσει να λειτουργεί μετά από 20 λεπτά, κανένα εγκεφαλικό σήμα δεν θα είναι ορατό στην οθόνη, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Αυτό θα οδηγήσει τελικά στο θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων ώρες μετά τη διακοπή της καρδιάς. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα διαπίστωσε διαφορές σε αυτούς τους χρόνους μεταξύ των ατόμων και ως εκ τούτου ο καθένας μας θα έχει τον δικό του τρόπο με τον οποίο η ζωή του θα τελειώσει.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο