Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα μικροπλαστικά είναι πλέον στον εγκέφαλό μας!

Και όμως μια σοκαριστική ποσότητα πλαστικού έχει καταφέρει και έχει εισχωρήσει στον εγκέφαλό μας, ενώ μελέτες έχουν ανιχνεύσει μικροσκοπικά θραύσματα και στίγματα πλαστικών σε ανθρώπινους πνεύμονες, πλακούντες, αναπαραγωγικά όργανα, συκώτια, νεφρά, αρθρώσεις γόνατος και αγκώνα, αιμοφόρα αγγεία και μυελό των οστών.

Δεδομένων των άκρως ανησυχητικών ευρημάτων, είναι πλέον πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Sedat Gündoğdu, ο οποίος μελετά τα μικροπλαστικά στο Πανεπιστήμιο Cukurova στην Τουρκία.

Υπάρχει πολύ περισσότερο πλαστικό στον εγκέφαλό μας απ’ ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, αναφέρει ο Matthew Campen, από το Πανεπιστήμιο του New Mexico.

Οι κίνδυνοι για την υγεία από τα μικροπλαστικά στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι ακόμη γνωστοί. Οι πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαφόρων καταστάσεων, όπως το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική βλάβη και φλεγμονή, καθώς και σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μελέτες σε ζώα έχουν επίσης συνδέσει τα μικροπλαστικά με προβλήματα γονιμότητας, διάφορους καρκίνους, διαταραχή του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και διαταραχή της μάθησης και της μνήμης.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.