Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΧΑΣΕ την (τελευταία;) ευκαιρία…

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε μια τελευταία ευκαιρία, χθες, να διορθώσει κάπως τη στάση που επέδειξε όλες τις προηγούμενες ημέρες για την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική μπαίνοντας, πρώτη φορά, και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Την έχασε όμως με τις δηλώσεις που έκανε από τα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό για την Κοίμηση της Παναγίας…
Δεν απέδειξε απλώς ότι στερείται πλήρους ενσυναίσθησης για την τραγωδία που ξέσπασε, τη ζωή της άτυχης 65χρονης γυναίκας που χάθηκε, τις περιουσίες που καταστράφηκαν, τα προβλήματα που αλυσιδωτά προκλήθηκαν, τον τρόμο και την αβεβαιότητα που γιγαντώθηκε στους πάντες και όχι μόνο στους άμεσα πληγέντες. Έδειξε ότι παραμένει κυνικός και αμετανόητος λάτρης της προπαγάνδας και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων ως εργαλεία της πολιτικής του επιβίωσης, περιφρονώντας όχι μόνο την ουσία των πραγμάτων αλλά και τη νοημοσύνη όλων.
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού έκανε το ελάχιστο -να διακόψει προς στιγμήν δηλαδή τις διακοπές του και να έρθει στην Αθήνα-, ακολούθησε για μια ακόμη φορά τον επικοινωνιακό «τυφλοσούρτη» που του έχουν ετοιμάσει τα επιτελεία και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του. Εκτός από τα γκρίζα κοστούμια που τον περιβάλλουν δεν έχει αντιληφθεί ούτε ο ίδιος, ωστόσο, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και οι καταστάσεις.
Επί τρεις ημέρες έμεινε ουσιαστικά κρυπτόμενος – έστω και εάν πήγε κι ήρθε δύο φορές από το Μέγαρο Μαξίμου στο κέντρο επιχειρήσεων κάνοντας και το επικοινωνιακό σκέρτσο του πριν μπει στην πρωθυπουργική λιμουζίνα για να φύγει- δεν τόλμησε να πάει στις καμένες περιοχές, ούτε να επισκεφθεί και να κοιτάξει κατά πρόσωπο τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Πώς θα μπορούσε να σταθεί άραγε απέναντι στο θυμό και τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους; Κι όταν ολοκληρώθηκε η καταστροφή στο κύριο μέτωπο της ΒΑ Αττική, επιτέλους «μίλησε» αλλά πηγαίνοντας σε ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον, στη βάση των πυροσβεστικών αεροπλάνων. Αλλά κι εκεί ήταν απερίγραπτος, χρησιμοποιώντας, με στυλ …Τομ Κρουζ, τους ήρωες πυροσβέστες ως ντεκόρ και αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια για τα νέα Canader.
Έχοντας αποκοπεί πλήρως από την πραγματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει ολοένα και περισσότερο με τα (παρωχημένα πλέον) επικοινωνιακά του τεχνάσματα. Και χθες με τις δηλώσεις του από τα Χανιά -όπου επανήλθε για να συνεχίσει ανέμελος τα μπάνια, τις βόλτες και τις τσικουδιές του- αυτοχειριάστηκε πλήρως, κάνοντας το μαύρο άσπρο, μιλώντας για δήθεν «λίγους πολίτες που επλήγησαν», υποβαθμίζοντας το μέγεθος της καταστροφής και προσποιούμενος ότι «είμαστε καλύτεροι σε συνθήκες δυσκολότερες».
Για πολλοστή φορά και μέσα σε συνθήκες, είτε δυσκολότερες είχε όχι, τραγικές πάντως αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε κανένα μήνυμα από την ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Υποκριτικά ήταν τα όσα είχε την επαύριο της 9ης Ιουνίου μόνο και μόνο για να απορροφήσει τις αντιδράσεις. Και μόλις ένιωσε ότι «σταθεροποιείται», άφησε πάλι τον πραγματικό του εαυτό να ξεχειλίσει από τη γνωστή αλαζονεία, κυνισμό και αναλγησία του…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.