Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αντιπερισπασμοί: Σαν βλέπεις με το μάτι να ορθώνεται στον ορίζοντα το τσουνάμι…

Του Κώστα Πρώιμου

*** Tετρακόσια ογδόντα οκτώ εκατομμύρια, τα οποία σε λίγους μήνες νομοτελειακά θα υπερβαίνουν το μισό δις! Αυτό είναι το βεβαιωμένο χρέος του κυβερνώντος κόμματος! Αυτών που ανέλαβαν ξανά τις τύχες δέκα εκατομμυρίων κορόιδων εδώ και πέντε χρόνια, υποσχόμενοι τα καλύτερα! Όμως και το σκήνωμα του ΠΑΣΟΚ κερδίζει επάξια τη δεύτερη θέση ως πολιτική παράταξη στο σχετικό πρωτάθλημα μπαταχτσήδων! Τετρακόσια σαράντα πέντε μύρια οι οφειλές του! Για κάντε την πρόσθεση: Κοντά στο ένα δις ευρώ!

*** Ακούσατε τίποτα περί εισαγγελικής παρέμβασης; Μήπως είδατε καμία «ανεξάρτητη αρχή» να κάνει έφοδο στα λογιστήρια των κομμάτων; Κλητήρες να επιδίδουν χαρτάκια; Ποινικές ευθύνες να προκύπτουν; Τι να περιμένουμε όταν οι εθνοσωτήρες μας χρωστάνε στην αγορά και το δημόσιο της «Παναγιάς τα μάτια»;

*** Τέλος πάντων, αυτά είναι γνωστά και ίσως σε δύο-τρία χρόνια αν τα σκοτεινά γεωπολιτικά σενάρια που εκτυλίσσονται ταχέως δεν αλλάξουν (σαν τον αέρα την τελευταία στιγμή) να μην έχει καμία σημασία ποιος χρωστάει σε ποιον και πόσα.

*** Μα, δεν έχετε αντιληφθεί πως όλοι συμπεριφέρονται είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα σαν να μην υπάρχει αύριο; Ειδικά οι κυβερνώντες και οι γνώστες των εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας χρωστάει «σήμερα» τριακόσια πενήντα έξι δις, ενώ εξακολουθεί να μην παράγει τίποτα. Ο ευφάνταστος κύριος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια ακόμη πολιτική σκοπιμότητα αποπληρώνοντας πρόωρα κάποιους τόκους ώστε να βγουν τα φερέφωνα και να πανηγυρίζουν για μια αστεία μείωση του υπάρχοντος χρέους προ ολίγων μηνών, από τα 356,6 στα 356 δις! Σενάριο και τροφή για μαύρη κωμωδία! Και όμως, στη χώρα των υποκλοπών και της ρεμούλας υπάρχουν έγκριτοι οικονομολόγοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό το φαραωνικού τύπου  φέσι είναι βιώσιμο από ένα κράτος το οποίο υφίσταται ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου.

*** Φανταστείτε κάποιον, να κάθεται οκτώ ώρες σε ένα παγκάκι και να μαζεύει από ελεημοσύνες κάθε μέρα το πολύ ένα πενηντάρικο. Να πρέπει να φάει και κάπου να κοιμηθεί. Να καλύψει έστω τις βασικές του ανάγκες επιβίωσης. Άντε να του μένουν με σφιχτή οικονομία τριακόσια ευρώ τον μήνα. Στο μεταξύ, ως πρώην επιχειρηματίας να χρωστά στην αγορά ένα δις! Και με θράσος να βγαίνει και να διαβεβαιώνει προμηθευτές και τρίτους ότι θα το αποπληρώσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ή να δίνει και κάνα κατοστάρικο πού και πού όταν επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα όλη μέρα για να αυξήσει περισσότερο τα έσοδά του. Αυτός ο  παραλληλισμός εκτιμούμε πως αποδίδει πιστά και κάνει και στον πιο άσχετο στα στοιχειώδη της οικονομικής επιστήμης κατανοητή τη σκληρή αλήθεια!

*** Πραγματικά, τα όσα συμβαίνουν ομοιάζουν με εκείνες τις τελευταίες στιγμές της Βαβυλώνας ή την πτώση του Βυζαντίου. Πρωτόγνωρη ασυδοσία, πόλεμος μεταξύ Φέουδων, προκλητική  θεσμική συγκάλυψη σε όλες τις απίστευτα-έκνομες παρακρατικές δράσεις που βιάζουν τον δημόσιο βίο, ανομία, ατιμωρησία, δίχως αύριο. Αυτά όμως είναι και τα πιο τρομακτικά! Τι μας ετοιμάζουν; Γιατί συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Δεν είναι όλοι αυτοί από τη φύση τους τόσο γενναίοι, ώστε να μην τους ενδιαφέρουν διόλου οι πιθανές συνέπειες των ανομολόγητων πράξεών τους.

Διότι, ναι μεν πάντα στο νεώτερο ελληνικό κράτος παρατηρούνταν σημεία διαφθοράς και πράξεις κακής διακυβέρνησης, όμως δαύτοι έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ! Κάτι άλλο υπέρτατο συμβαίνει, το οποίο δυστυχώς θα το μάθουμε τελευταίοι, ως συνήθεις κερατάδες και δαρμένοι.

*** Φτωχοποίηση άκρατη, εξωφρενική αναντιστοιχία πολιτικών λόγων και πράξεων, ύβρης πρωτοφανής με τελικό αποδέκτη τους Έλληνες πολίτες, μαζική κατάθλιψη, συχνές εκρήξεις βίας, διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων που τη συναντούσαμε προ αμνημονεύτων ετών. Γενικά, μέρα με τη μέρα εκθεμελιώνεται με γεωμετρική πρόοδο ο κόσμος που ξέραμε και εκριζώνονται όλες οι δομικές του αξίες, χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Με μια αντιπολίτευση της πλάκας και επιπέδου καφενείου επί της ουσίας να βάζει πλάτη στα κακά του νεομητσοτακισμού.

*** Πότε παρατηρούνται τόσο έντονα κοινωνικοπολιτικά παράδοξα και φαινόμενα; Αφενός όταν όλο το πολιτικό σύστημα είναι μέσα στο κόλπο περισσότερο από ποτέ, αφετέρου όταν πρόκειται να γίνει μια βίαια επανεκκίνηση. Ποιος είναι ιστορικά ο καταλύτης για την επίτευξη του reset; Μα, ένας πολυδιάστατος πόλεμος άνευ συνόρων και ορίων. (Ναι και με αληθινές μπόμπες πάνω από τα κεφάλια μας).

*** Μακάρι να πέσουμε παντελώς έξω στις ανωτέρω δυσοίωνες εκτιμήσεις, όμως καλού-κακού ας μαζέψουμε ταχέως τα κουβαδάκια μας από την παραλία της ανεμελιάς γιατί όταν το τσουνάμι γίνει αντιληπτό με το μάτι και εμείς παραμένουμε στις ξαπλώστρες της αδιαφορίας θα είναι ήδη πολύ αργά.

ΥΓ. Δε θέλουμε να σας τη «χαλάσουμε», μα έχουμε την πεποίθηση ότι είναι ήδη πολύ αργά…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.