Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τρελές κοντινές εικόνες του Ήλιου που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι αληθινές

Μερικοί αστροφωτογράφοι ξέρουν πότε έχουν πετύχει τη σπουδαία λήψη, και ο Mark Johnston, πρεσβευτής της NASA, το κατάφερε τραβώντας μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Ήλιου από την αυλή του στην Αριζόνα. Η φωτογραφία που μοιράστηκε με το Digital Camera World είναι τόσο λεπτομερής που μοιάζει σχεδόν ψηφιακή.

Το να φωτογραφίσεις τον Ήλιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο, αφού ακόμα και το κοίταγμα του με φακό μπορεί να είναι καταστροφικό. Ωστόσο, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως αποδεικνύεται από το χαρτοφυλάκιο του Johnston, είναι εφικτό.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ηλιακού μέγιστου, όταν ο Ήλιος είναι ιδιαίτερα ενεργός, γεμάτος με ηλιακές κηλίδες και φαινόμενα όπως οι στεμματικές εκτινάξεις και οι ηλιακές εκλάμψεις. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τραβήξεις φοβερές φωτογραφίες του Ήλιου.

Ήλιο φωτογραφία φωτογραφίες

The surface of our sun

The surface of our sun

Οι εικόνες που τράβηξε αυτή τη φορά ο Johnston είναι εξαιρετικές, με το τοπίο της Αριζόνας να προσφέρει καθαρή θέα στον Ήλιο. Η ορεινή τοποθεσία του στην Αριζόνα του επιτρέπει να φωτογραφίζει μέσα από την ατμόσφαιρα με λιγότερη προσπάθεια.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και δύσκολα να πιστέψεις ότι δεν είναι ψηφιακό υλικό προώθησης. Η λεπτομέρεια στις φωτογραφίες είναι απίστευτη και σίγουρα απαιτούσε ισχυρό τηλεσκόπιο.

Έχουμε δει παρόμοιες λεπτομερείς εικόνες του Ήλιου από άλλους αστροφωτογράφους, και ο Johnston ανήκει πλέον σε αυτούς που κατάφεραν να συλλάβουν τον κεντρικό αστέρα του ηλιακού μας συστήματος με τρόπο που οι αρχαίοι φυσικοί μόνο ονειρεύονταν.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.