Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στων καμένων την ολόμαυρη ράχη, ξεπροβάλει η ανάπτυξη μονάχη. Το επόμενο MAD MAX έρχεται με πρωταγωνιστές τα εγγόνια μας…

 Του Κώστα Πρώιμου

«Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται» είχε πει με περίσσιο κυνισμό ο τραγικός υπουργός Λιβάνιος από το βήμα της Βουλής μια αποφράδα καλοκαιρινή μέρα του 2023, όταν πληροφορήθηκε το τραγικό τέλος των δύο πιλότων της Π.Α που συνετρίβησαν κατά τη μάχη με τη φωτιά της Καρύστου. Αυτές τις ημέρες «αποτελειώνεται» η Εύβοια.

Στο μεταξύ το όρος Όρβηλος καιγόταν επί 12 ημέρες αλλά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανακάλυψαν τον πύρινο όλεθρο που έσβησε σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες στρέμματα δάσους από τον ελληνικό χάρτη, κατά τις δύο τελευταίες ημέρες της ανωτέρω καταστροφής.

Και όταν η ζωούλα μας έτσι «απλοϊκά» συνεχίζεται κατά τους δημογέροντες, τα πάντα στα μουλωχτά και στα «σκοτεινά» εξελίσσονται.

Στον βωμό του κέρδους είναι πασίγνωστο ότι κάποιοι πουλάνε και τη μάνα τους με άνεση. Γι’ αυτό οι ομοϊδεάτες τους σκαρφίστηκαν την ανάπτυξη να ξεπροβάλλει μονάχη από τις αναρίθμητες καμένες εκτάσεις. Διερωτάστε με ποιον τρόπο; Μα, με τη θέσπιση ενός ακόμη νευραλγικού και σίγουρα πετυχημένου τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Φερειπείν στην Ταϊλάνδη, οι απανταχού σεξουαλικά λιγούρηδες όδευαν και οδεύουν κατά εκατομμύρια για σεξοτουρισμό. Κάποιοι άλλοι που γουστάρουν να σκαρφαλώνουν αναζητούν απόκρημνα και βραχώδη μέρη, άλλοι που το ‘χουν με το αλκοόλ παίρνουν σβάρνα τα καλύτερα οινοποιεία (Οινοτουρισμός). Και πόσες άλλες σχετικές δραστηριότητες μας απαλλάσσουν έστω και για λίγο από την ήρεμή μας απόγνωση.

Για να μη σας παιδεύουμε περισσότερο θα το προτείνουμε ευθύς αμέσως: Καμενοτουρισμός! Απλά τα πράγματα. Θα ξεναγούνται στα αποτεφρωμένα δάση οι απανταχού λάτρεις των καταστροφών που μάλλον αν λάβουμε υπόψη τη γενική τάση θαυμασμού σε οτιδήποτε έχει πόνο, αίμα και δάκρυα θα πουλήσει απίστευτα!

Το φαντάζεστε; Θα προπορεύεται ο εκπαιδευμένος ξεναγός και θα λέει: Κυρίες και κύριοι, εδώ υπήρχε ένα σμαραγδένιο δάσος, τώρα μόνο μαυρίλα και κάρβουνο! Ααα, μυρίζει ακόμη, να, παρακάτω υπήρχαν δύο γραφικοί καταπράσινοι οικισμοί που διεγράφησαν οριστικά από τον χάρτη. Παραλίγο να το ξεχάσω! Κάηκε και ένας παππούς! Ζούσε μόνος του, με κινητικά προβλήματα και δεν τον προλάβανε! Ορίστε, ουδέν κακό αμιγές καλού! Να πως ανακουφίζονται και τα κρασαρισμένα ασφαλιστικά ταμεία! Κι όμως: Κάποιος διεστραμμένος υπουργός θα σκεφτόταν τόσο απάνθρωπα!

Και ο ξεναγός της μαυρίλας θα συνέχιζε: Ακόμη υπάρχουν απανθρακωμένα κουφάρια ελαφιών, λύκων και αρκούδων. Ιδού! «Μωρέ καλά να πάθουν τα δύο τελευταία, τι τα θέλουμε; Αυτά δαγκώνουν», όμως κρίμα για τα ελαφάκια, μμμμ, νόστιμο κυνήγι θα ήταν ε; Να μην τα τρώγαμε εμείς…»  «Μας πρόλαβε η φωτιά!» θα σιγομουρμουρίζουν μερικοί καμενοτουρίστες, λάτρεις της χασαποταβέρνας και του εκλεκτού κυνηγιού.

Πάρα κάτω κύριοι τουρίστες, γιατί η ζωή μας αν και θλιβερή και τρισάθλια συνεχίζεται, κάηκαν δύο εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι με αυταπάρνηση ρίχτηκαν με κάτι ποτιστήρια που τους είχαν δώσει στις τεράστιες φλόγες…

Και ναααα τα χιλιάδες εισιτήρια που θα κόβονται στις οργανωμένες εισόδους που θα οδηγούν κορμί και μάτια στις περιοχές του ζόφου και του ολέθρου, στα καμένα ντε: Και ναααα πως έρχεται η ανάπτυξη και η κονόμα! Ουάου! Και ναααα περισσότερα ανθρωπάκια με τεράστιες περιουσίες και αναρίθμητους κολίγους στις υπηρεσίες τους, για ένα κομμάτι χημικό ψωμί, ένα πανάκριβο ποτήρι νερό από αφαλάτωση και κρεατικά με «γεύση» πανούκλας!

YΓ. Προβλέπουμε, ότι με την απληστία που μας δέρνει σε βαθμό υπέρτατης μακακίας και την εγκληματική αδιαφορία που μας διέπει ως πολίτες (τρομάρα μας) επικαλυπτόμενη από μια υπέρμετρη βλακεία που σαν μάστιγα σαρώνει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά τον πλανήτη ολόκληρο, να «απαλλασσόμαστε» συντόμως από τα περισσότερα είδη του ζωικού και του φυτικού βασιλείου.

Να παραμένουμε στον άμοιρο πλανήτη «εμείς και εμείς» και τότε θα γυριστεί με αξιώσεις και σε πραγματικό χρόνο και τόπο με ηθοποιούς τα δύστυχα εγγόνια μας το επόμενο MAD MAX…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.