Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στον Τιτανικό

Η βύθισή του Τιτανικού προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.505 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Πάνω από ένας αιώνας έχει περάσει από τότε που το πλοίο βυθίστηκε στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, ωστόσο αυτό εξακολουθεί να γοητεύει και να προβληματίζει πολλούς.

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα, είναι γιατί δεν υπάρχουν σκελετοί ανάμεσα στα απομεινάρια του Τιτανικού. Η εξήγηση βρίσκεται κυρίως στο ακραίο βάθος στο οποίο βρίσκεται ο Τιτανικός, περίπου 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού. Σε τέτοια βάθη, μπαίνουν στο παιχνίδι μοναδικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες. Ένας κρίσιμος παράγοντας είναι τα βακτήρια του βυθού που είναι ικανά να αποσπούν θρεπτικά συστατικά από τα οστά, διασπώντας τα ουσιαστικά με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η χημική σύσταση του θαλασσινού νερού σε αυτά τα βάθη παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο εξερευνητής Ρόμπερτ Μπάλαρντ, ο οποίος ανακάλυψε το ναυάγιο το 1985, εξηγεί ότι σε αυτά τα βάθη,, το νερό είναι υποκορεσμένο με ανθρακικό ασβέστιο το βασικό συστατικό των οστών. Επομένως, η απουσία σκελετών στα συντρίμμια του Τιτανικού δεν οφείλεται στην απομάκρυνσή τους από τα ρεύματα ή τα πτωματοφάγα ζώα, αλλά είναι συνέπεια της χημείας του ωκεανού και του βάθους στο οποίο βρίσκεται το πλοίο.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.