Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης της Ουκρανίας

Του Απόστολου Διαμαντή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, πλην όμως αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε φυσικά τον λαό, ούτε τη Βουλή ούτε καν τους επιτελάρχες των ενόπλων δυνάμεων, να παραδώσει μέρος του υλικού των ενόπλων δυνάμεων στο καθεστώς Ζελένσκι της Ουκρανίας!

Δήλωσε επί λέξει στην τηλεοπτική συνέντευξή του προχθές το βράδυ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Public Forum, στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτριας Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, πως η Ελλάδα έχει κενά στην άμυνά της, από την παράδοση όπλων στον Ζελένσκι. Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Nadia Schadlow:  «Η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες»!

Ο εκπρόσωπος τύπου κ. Μαρινάκης ισχυρίστηκε -χωρίς καθόλου να ντραπεί φυσικά- πως ο Μητσοτάκης δεν εννοούσε καθόλου πως η Ελλάδα έχει κενά. Εννοούσε πως η Ευρώπη έχει κενά! Δηλαδή, εάν πάρουμε στα σοβαρά αυτήν τη γελοία δικαιολογία, ο Μητσοτάκης εννοούσε πως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έδωσαν όπλα, αλλά μόνον αυτά έχουν κενά. Όχι η Ελλάδα!

Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν απάντησε σε ερώτηση για την Ευρώπη. Απάντησε σε ερώτηση για την Ελλάδα. Αλλά τι σημασία έχει; Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η κατάντια του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο εκτός του ότι είναι απολύτως ενδοτικό, επιπλέον εκλαμβάνει τον λαό και τους πολίτες, έναν προ έναν, ως εντελώς ηλίθιους και απολύτως διεφθαρμένους.

Επί της ουσίας, η δήλωση Μητσοτάκη συνιστά παραδοχή πράξης η οποία, υπό ομαλές συνθήκες λειτουργίας του πολιτεύματος, θα έπρεπε να οδηγήσουν σε πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε υποχρέωση παραίτησης από τη θέση του, σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και σε άμεση προσφυγή σε εκλογές, σε ένα μήνα από τώρα.

Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος, της Βουλής και των θεσμών. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε τέτοιο καθεστώς ομαλής λειτουργίας. Βρισκόμαστε σε καθεστώς μη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος. Όπου, κανένας εκ των επιτελών των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει πάρει ακόμη θέση, όπου η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πάρει θέση και όπου, το χειρότερο, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πάρει ακόμη καθαρή θέση, πλην της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου της.

Μόνον ο κ. Αποστολάκης του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια χλιαρή ανακοίνωση, σαν ο πρωθυπουργός να κατηγορείται πως αύξησε την τιμή του γάλατος. Μια ανακοίνωση για να περνάει η ώρα. Ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή.

Κατόπιν τούτων και μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού πως η Ελλάδα δίνει τα όπλα της στον Ζελένσκι με την καλή της την καρδιά, νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να ασχολείται κανείς με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και πως το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να ασχολείται με τα της οικογένειάς του.

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων με τους οποίους δεν έχει νόημα πλέον να ασχολείσαι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.