Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ! ΕΚΟΨΑΝ δέντρα στο δάσος Σέιχ Σου (σαν τους κλέφτες) για το «flyover»…

Σαν κλέφτες μέσα στη νύχτα, εταιρία εργολάβου έβαλε εργάτες με αλυσοπρίονα να μπουν στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης ώστε να κόψουν 100 δέντρα, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο πλαίσιο προετοιμασίας χώρου για τον περιβόητο υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο «flyover».
Η κοπή των δέντρων μέσα στη νύχτα προκάλεσε εύλογα τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής καθώς καλά-καλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για την έκταση που τελικά θα υλοτομηθεί…
Κάτοικοι της Νεάπολης Θεσσαλονίκης κάλεσαν την αστυνομία για να εξακριβωθεί εάν όντως ο εργολάβος είχε την απαιτούμενη άδεια για τις εργασίες και σήμερα νωρίς το πρωί, μέλη της Επιτροπής Προστασίας του δάσους Σέιχ Σου απευθύνθηκαν και στο δασαρχείο.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι εργάτες με τα αλυσοπρίονα οδηγήθηκαν στο δάσος λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποτροπή πυρκαγιάς.
Όπως είναι γνωστό, αρχικά η κυβέρνηση υποστήριζε πως θα υλοτομηθεί έκταση περίπου 80 στρεμμάτων ενώ τώρα προβλέπεται ότι θα αποψιλωθεί έκταση 187 στρεμμάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.