Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κρυφοί σκοτεινοί κομήτες απειλούν την ανθρωπότητα και ας έφεραν νερό στη Γη

Οι σχεδόν αόρατοι “σκοτεινοί κομήτες” μπορεί να έφεραν μεγάλο μέρος του νερού που βρίσκεται στη Γη. Ωστόσο, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αυτοί οι κομήτες μπορεί να αποτελούν και μια σοβαρή απειλή για τον πλανήτη μας.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Icarus και είναι διαθέσιμη στο arXiv, αποκαλύπτει ότι αυτοί οι κομήτες είναι μικροί, περιστρέφονται γρήγορα και πλησιάζουν τη Γη από άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Παρά τον θετικό τους ρόλο στη μεταφορά νερού και άλλων ζωτικών στοιχείων, οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο που κρύβουν οι σκοτεινοί κομήτες. Λόγω της δυσκολίας εντοπισμού τους, μπορούν να πλησιάσουν τη Γη χωρίς προειδοποίηση, ίσως και να την χτυπήσουν προτού προλάβουμε να αντιδράσουμε.

Αυτοί οι κομήτες δεν παρουσιάζουν τα συνήθη σημάδια αερίων ή εξάτμισης πτητικών στοιχείων, αλλά και δεν κινούνται στις τυπικές τροχιές των μεγαλύτερων κομητών. Αντίθετα, φαίνεται να επιδεικνύουν “μη βαρυτική επιτάχυνση,” που υποδηλώνει ότι κάποια άλλη δύναμη τους επηρεάζει.

Για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, πρέπει να μελετήσουμε αυτόν τον πληθυσμό από σκοτεινούς κομήτες και άλλα ουράνια σώματα, ώστε να βρούμε τρόπους εντοπισμού τους προτού να είναι αργά για τη Γη και εμάς. Έτσι, θα μπορέσουμε να προβλέψουμε τις μελλοντικές κινήσεις τους και να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.