Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καρκίνος εγκεφάλου! Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο καρκίνος του εγκεφάλου αποτελεί ένα σπάνιο σύμπτωμα όμως ιδιαίτερα θανατηφόρος. Τα δυο πιο συνηθισμένα είδη είναι τα εξής:

  1. ο μεταστατικός καρκίνος, δηλαδή εκείνος που ξεκίνησε από κάποιο άλλο σημείο του σώματος.
  2.  ο δεύτερος και πιο σπάνιος καρκίνος είναι ο πρωτοπαθής όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι ένας όγκος που ξεκινά από τον εγκέφαλο χωρίς να γνωρίζουμε πως αναπτύσσεται.

Ο Dr. Manmeet Ahluwalia, M.D., FACP, M.B.A., διευθυντής ιατρικής ογκολογίας και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Καρκίνου του Miami, τμήμα του Baptist Health αναφέρει ότι τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου του εγκεφάλου εξαρτώνται από το μέγεθος και τη θέση του όγκου. «Συχνά, ένα από τα πρώτα συμπτώματα είναι μια επιληπτική κρίση, η οποία προκαλείται από μη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο.

Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που εμφανίζουν επιληπτικές κρίσεις δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν καρκίνο. Παράλληλα, στα άτομα με καρκίνο στον εγκέφαλο εμφανίζεται έντονος πονοκέφαλος ο οποίος δεν αποχωρεί με τα συνήθη μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα και τον ύπνο.

Εκτός από τους πονοκεφάλους και τις επιληπτικές κρίσεις, η Dr. Nagpal αναφέρει ότι άλλα πρώιμα σημάδια καρκίνου του εγκεφάλου μπορεί να περιλαμβάνουν: αδυναμία σε χέρι, πόδι ή πρόσωπο, δυσκολία στην ομιλία.

«Άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώσουν καρκίνο στον εγκέφαλο περιλαμβάνουν προβλήματα όρασης, δυσκολία στη σκέψη και αλλαγές στην προσωπικότητα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να προκληθούν από διάφορες άλλες παθήσεις. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε αξιολόγηση από γιατρό για σωστή διάγνωση», προσθέτει η Dr. Ahluwalia.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.