Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πολιτική: Ένα «επικίνδυνο» όπλο στα χέρια άσχετων

Του Κώστα Πρώιμου

Καταρχάς, επειδή με πολλούς δε γνωριζόμαστε και για να μη θεωρηθεί ότι παριστάνουμε τους ξερόλες εκ του καναπέως ή μόνο εκ του πληκτρολογίου, θα υπομείνετε μια μικρή προσωπική αναφορά στο παρελθόν. Είχαμε την τύχη να συναναστραφούμε από την παιδική μας ηλικία με αρκετούς παλαιάς κοπής πολιτικούς πανελλαδικής εμβέλειας. Όπως αντιλαμβάνεστε τα ακούσματα ήταν πολλά και χρήσιμα, τουλάχιστον τριάντα χρόνια πίσω, όταν ορισμένα (ακόμη) παιδάκια που σήμερα νομίζουν ότι παίζουν την πολιτική στα δάκτυλα τότε έβαζαν τον αντίχειρα στο στόμα τους. Τικ-Τοκ, μπαρούφες ημιμάθειας και κουτοπονηριάς στο facebook και κάτι πολιτικές κουλαμάρες στο insta ή στο twitter.

H πολιτική είναι «επικίνδυνο» όπλο κυρίες και κύριοι, γιατί καθορίζει στο έπακρον τις ζωές μας, συνεπώς όσο την εναποθέτουμε σε χέρια άσχετων θα λουζόμαστε στην καθημερινότητά μας τις ολέθριες συνέπειες.

Τότε που λέτε, στο μακρινό 1993 δεν υπήρχαν ούτε σάιτς μήτε σόσιαλ μίντια. Ο προεκλογικός αγώνας διεξαγόταν με προσωπική επαφή και οργανωμένο σχέδιο στον δρόμο, πόρτα-πόρτα, καφενείο-καφενείο. Έπρεπε να λειτουργείς ως το alter ego του υποψηφίου πολιτευτή, να σφίξεις χέρια ακόμη και βρώμικα, να λιώσεις παπούτσια, να κοιτάξεις στα μάτια και να υπομείνεις στη φάτσα σου ακόμη και χνώτα που έζεχναν. Να μην αφήσεις κανέναν να πάρει ανάσα μέχρι και την Κυριακή των εκλογών και φυσικά να τάξεις. Συγκεκριμένα πράγματα. Όχι να το παίζεις φευγάτος πολιτικά, υπεράνω του κοσμάκη και αυτοπροσδιοριζόμενος ως άφθαρτος και να θεωρήσεις ότι τους έκανες τη χάρη που εμφανίστηκες για δέκα λεπτά στην πλατεία τρείς μέρες πριν τις κάλπες. Τι πάει να πει ρε άφθαρτος; Να πας στο Άγιο Όρος να μονάσεις αν θεωρείς εαυτόν άφθαρτο! Η πολιτική θέλει ατόφιους πολιτικούς, δύο φορές γάτους, δεν αντέχει για πολύ το πετσί της ούτε τα κακομαθημένα και απαίδευτα πριγκιπόπουλα, ούτε ροκ σταρς, μήτε τους άφθαρτους! Θέλει τον μαγκιόρο που, θα βάλει το δάχτυλο στο μέλι αλλά θα μοιράσει βαζάκια και στον κοσμάκη. Όχι αυτά τα ελεεινά αχόρταγα εγωιστικά λιγούρια που το μόνο επάξιο διδακτορικό το έχουν αποκτήσει με τη διατριβή τους στη μονοφαγία!

Τη σήμερον, ο κάθε τυχάρπαστος, ανεπάγγελτος και συμπλεγματικός δηλώνει πολιτικός υποψήφιος και πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια μέσω μιας ανέξοδης από όλες τις απόψεις εικονικής πραγματικότητας, ακολουθώντας μια εύκολη τακτική η οποία καταδεικνύει και τον «ηλίθιο» τρόπο που πρόκειται να κυβερνήσει αν τελικά εκλεγεί.

Το γεγονός ότι παρά τα όσα μύρια δεινά έχει καταφέρει να προξενήσει την τελευταία πενταετία στη χώρα η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε εν τούτοις να διατηρήσει σχεδόν double score από τους Κασσελάκηδες και τους Ανδρουλάκηδες, αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική τους υστέρηση και την ανυπαρξία τους. Δε μπόρεσαν ούτε ο Στέφανος ούτε ο Νικολάκης να φέρουν τον λαό στις κάλπες -πόσο μάλλον να διεκδικήσουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Με ποιους ρε παλληκάρια κατεβήκατε στα μαρμαρένια αλώνια για να ανακόψετε τη λαίλαπα του νεομητσοτακισμού; Και με ποιον τρόπο;

Νομίζετε ότι δεν είστε συνυπεύθυνοι κύριοι της αντιπολίτευσης, για την κατάρρευση του πολιτεύματος μέσω του τραγικού ποσοστού της αποχής των Ελλήνων πολιτών από τις χθεσινές κάλπες; Παρακολουθήσαμε πώς με περίσσεια υποκρισία οι κύριοι αυτουργοί ως εκπρόσωποι των κομμάτων στα τηλεοπτικά πάνελ κουνούσαν το δάκτυλο αναφερόμενοι στην πρωτοφανή εκλογική αποχή! Ποιοι; Αυτοί που την προκάλεσαν! Ρε άσχετα νεούδια, αν δεν κατέβετε στην αγορά ξανά και ξανά, να σφίξετε χέρια, να αφουγκραστείτε τα προβλήματα του κοσμάκη και να του μιλήσετε ειλικρινά χωρίς αυτή την ξύλινη γλώσσα που αυτομάτως σας πετάει εκτός πραγματικότητας, τι περιμένετε; Όταν δε μπορείτε να καταβαραθρώσετε τον αυταπόδεικτα επικίνδυνο ψεύτη υιό ενός αποστάτη, πώς θα διοικήσετε με επάρκεια αύριο τη χώρα αν σας ζητηθεί; Τι θέλετε να βιώσετε για να αντιληφθείτε ότι και εσείς δεν κάνετε για τη δουλειά; Να φτάσουμε στο σημείο ώστε να μην ψηφίσει κανείς ανά την επικράτεια στις επόμενες εθνικές εκλογές και να καταστούν άκυρες; Τι; Το γελάτε; Με τα πολιτικά μυαλά και την κοινωνική αναλγησία που κουβαλάτε ενδέχεται ούτε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να θέλουν να παρουσιαστούν στην επόμενη «γιορτή της Δημοκρατίας…».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.