Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Google αποκαλύπτει την «κόκκινη γραμμή» που μαρτυρά ότι κάποιος έχει χακάρει τον λογαριασμό σας – Μάθετε πώς να εντοπίζετε σημάδια παραβίασης

Η Google αποκάλυψε τρόπους για να καταλάβετε αν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και συμβουλές για το τι να κάνετε στη συνέχεια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας προσφέρει υποστήριξη στους χρήστες που υποψιάζονται ότι οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί μέσω του διαδικτυακού Κέντρου Βοήθειας.

Google: Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι ότι σας έχουν χακάρει τον λογαριασμό

Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι είναι μια κόκκινη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης σας με το μήνυμα “Εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας”.

Ωστόσο, η εταιρεία παραθέτει κι άλλους τρόπους- σημάδια για να καταλάβετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.

Σημάδια παραβίασης

  • Ασυνήθιστες συνδέσεις, νέες συσκευές ή αλλαγές στις ρυθμίσεις
  • Αλλαγές σε στοιχεία ανάκτησης, όνομα, ερωτήσεις ασφαλείας ή τοποθεσία
  • Αλλαγές στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων
  • Άγνωστες αγορές στο Google Pay

Ασυνήθιστες συνδέσεις, νέες συσκευές ή αλλαγές στις ρυθμίσεις

Σε πολλές περιπτώσεις, η Google θα στείλει ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για ένα ασυνήθιστο sign-in, μια νέα συσκευή στο λογαριασμό σας ή αλλαγές στο όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης ή τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας.

Αλλαγές σε στοιχεία ανάκτησης, όνομα, ερωτήσεις ασφαλείας ή τοποθεσία

Ωστόσο, οι χρήστες ενθαρρύνονται επίσης να είναι προσεκτικοί εάν παρατηρήσουν αλλαγές σε στοιχεία του λογαριασμού τους που δεν θυμούνται να έχουν εγκρίνει.

Οι χρήστες πρέπει να διορθώσουν αμέσως τις ρυθμίσεις τους εάν εντοπίσουν περίεργες αλλαγές στον αριθμό τηλεφώνου ανάκτησης, τη διεύθυνση email αποκατάστασης ή τις εναλλακτικές διευθύνσεις email.

Άλλα πεδία που μπορεί να επηρεαστούν είναι το όνομα στον Λογαριασμό σας Google, οι ερωτήσεις ασφαλείας ή οι ερωτήσεις κοινής χρήσης τοποθεσίας.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και τι πρέπει να προσέχετε αν αλλάξει κάτι

Ο τεχνολογικός κολοσσός προτρέπει επίσης τους χρήστες να ενεργήσουν άμεσα εάν εντοπίσουν αλλαγές στις μεθόδους ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2SV).

Το 2SV της Google παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας απαιτώντας από τους χρήστες να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες κατά τη διαδικασία σύνδεσης.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη κωδικού SMS, την επαλήθευση μέσω εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας ή τη χρήση βιομετρικών πληροφοριών, όπως σάρωση προσώπου, για σύνδεση.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή. Άρα αν δεν θυμάστε να τον απενεργοποιήσατε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας έχει χακαριστεί.

Οι χρήστες ενθαρρύνονται επίσης να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους εάν υποψιάζονται ότι άλλες εφαρμογές απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μια λειτουργία που ονομάζεται “πρόσβαση σε εφαρμογές με χαμηλότερη ασφάλεια” απενεργοποιείται αυτόματα. Αποτρέπει εφαρμογές και συσκευές με λιγότερο ασφαλή τεχνολογία σύνδεσης από την πρόσβαση στο λογαριασμό σας Google.

Εάν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος κακόβουλος χρήστης έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας.

Αγορές στο Google Pay

Αγορές στο Google Pay που δεν σας θυμίζουν τίποτα πρέπει επίσης να σημάνουν «κόκκινο συναγερμό».

Ο τεχνολογικός γίγαντας ενθαρρύνει τους χρήστες να αφαιρέσουν τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των καρτών δώρου, που έχουν συνδεθεί ξαφνικά στο λογαριασμό τους Google Pay χωρίς άδεια.

Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν απατηλές χρεώσεις στην Google για να λάβουν επιστροφή χρημάτων. Είναι επίσης καλό να επικοινωνήσετε με την τράπεζα ή την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας.

Προστατέψτε τον λογαριασμό σας Google: Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι έχει παραβιαστεί

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος άλλος συνδέθηκε στο λογαριασμό σας, η Google σας συνιστά να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης σας.

Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να ενημερωθούν σε ιστοσελίδες όπου χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, καθώς μπορεί να έχει παραβιαστεί. Φροντίστε να αλλάξετε τις πληροφορίες οπουδήποτε μπορεί να έχουν αποθηκευτεί, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησής σας.

Οι χρήστες καλούνται επίσης να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν οποιεσδήποτε άγνωστες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στους λογαριασμούς τους.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή:

  • Ξεκινήστε επιλέγοντας “Ασφάλεια” στον αριστερό πίνακα πλοήγησης μέσα στον λογαριασμό σας Google.
  • Στον πίνακα “Οι συσκευές σας”, επιλέξτε “Διαχείριση συσκευών”. Αυτό θα εμφανίσει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή.
  • Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μια συσκευή, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας της συσκευής.

Η Google προσφέρει επίσης ένα εργαλείο ελέγχου ασφαλείας που παρέχει μια επισκόπηση του λογαριασμού σας.

Αυτή η λειτουργία εμφανίζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και τις συνδεδεμένες συσκευές, ώστε να μπορείτε να τις ελέγξετε και να κάνετε οποιεσδήποτε επιθυμητές αλλαγές.

Πηγή: enikos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο