Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ στο ράδιο-ΓΑΜΜΑ 94FM : Σκληρή κριτική για τον ανασχηματισμό, ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος και εκτίμηση για το μέλλον…

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Αχαιός πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΝΔ, επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε σήμερα στο Ράδιο-ΓΑΜΜΑ 94 FM και στην εκπομπή “Σε 60 λεπτά” με τον Αχιλλέα Ροδίτη, σχολιάζοντας τον Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν αντελήφθη – ή κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται – το μήνυμα του εκλογικού Σώματος, που είναι η αλλαγή πολιτικής και όχι η εναλλαγή κάποιων λίγων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Προέβλεψε ήττα της κυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές, μην αποκλείοντας ακόμα και την διενέργεια τους σε έναν χρόνο, επικαλούμενος τη συσσώρευση προβλημάτων στα οποία η κυβέρνηση “δεν θα αντέξει” όπως είπε. Ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησης του σημερινού Πρωθυπουργού. “Το έχουμε άλλωστε ξαναδεί στο παρελθόν”, σημείωσε.

Χαρακτήρισε μάλιστα την σημερινή Ν.Δ. ως ένα “Σημιτικό ΠΑΣΟΚ”, (θυμίζοντας το “χρηματιστηριακό σκάνδαλο”), με δόσεις ΛΑΟΣ και ακροδεξιάς, που ουδεμία σχέση έχει με την παραδοσιακή Ν.Δ., τονίζοντας ότι δεν αντιπροσωπεύει το κέντρο και τον μεσαίο χώρο.

Συγκεκριμένα, τόνισε: “Τα τότε στελέχη του χρηματιστηριακού ΠΑΣΟΚ είναι η κεντρική ραχοκοκαλιά της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Βάλτε και μια προσθήκη από τα στελέχη που προήλθαν από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, που φυσικά, εκείνη την εποχή, οι πόρτες της Ν.Δ. για αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα ήταν ερμητικά κλειστές. Άνοιξαν τις πόρτες τώρα και βρέθηκαν και στην κυβέρνηση”.

Αντιθέτως, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος στο κέντρο και ότι είναι στο “χέρι” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει το “κέρδος” της πρόσφατης Ευρωκάλπης. Σημειώνοντας πως ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε 2% από τον στόχο του 17%, ωστόσο συγκέντρωσε πολλά θετικά χαρακτηριστικά, όπως ισχυρές δυναμικές στα αστικά κέντρα, στις λαϊκές ομάδες, στις νέες και στους νέους κ.λπ..

Ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ενώ είχε μια λαμπρή ευκαιρία να κερδίσει την δεύτερη θέση, “για άλλη μία φορά απέτυχε και δεν πήρε την σκυτάλη των εξελίξεων”.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε και για το “χθες” και το “σήμερα” της χώρας, της πολιτικής, αλλά και του “πολιτεύεσθαι”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ π. ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ:

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο