Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παίρνουν πίσω τα περί νομιμοποίησης μεταναστών

Πολλά ερωτήματα καλείται να απαντήσει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με την εικόνα «ξεχαρβαλωμένης μηχανής» συνεχώς να δυναμώνει.

Εκτός από τις δηλώσεις Θεοχάρη για επικείμενη φοροεπιδρομή κατά ελεύθερων επαγγελματιών, ένα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες είναι και η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση που θα εργαλειοποιεί μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών.

Όπως έγινε και στην περίπτωση του υφυπουργού Οικονομικών, έτσι και με την πρόταση Καιρίδη – Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε, σήμερα, να διαψεύσει τις όποιες επιδιώξεις, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσιοποίηση του θέματος έφερε αναταράξεις εντός Ν.Δ. και διαμαρτυρίες από υψηλόβαθμα στελέχη όπως οι Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ να δηλώσει ότι «όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ελληνοποιήσεων, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό. Μας απασχολεί η συνέχιση της φύλαξης των συνόρων μας, η συνέχιση της πολιτικής με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «η συνέχιση της επέκτασης στον φράχτη στον Έβρο, μία πολιτική η οποία απέδωσε τα προηγούμενα χρόνια -που δυστυχώς τώρα φαίνεται ότι έχουμε περισσότερες ροές- όμως η πολιτική που εφαρμόζουμε επειδή αποδίδει δεν έχουμε την πίεση που έχει για παράδειγμα η Ιταλία, δεν υπάρχει λοιπόν καμία τέτοια πρόθεση, να το ξεκαθαρίσω».

«Υπάρχει μία πραγματικότητα της ανάγκης περισσότερων εργατικών χεριών. Η κυβέρνηση, λοιπόν, κάνει μια συνολική πολιτική γι’ αυτό, που δεν είναι στις προθέσεις της οι ελληνοποιήσεις, να το ξεκαθαρίσω, με παράδειγμα τη δυνατότητα οι συνταξιούχοι οι οποίοι θέλουν να εργαστούν, να εργάζονται χωρίς να τους περικόπτεται το 30% της σύνταξής τους. Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως το εργασιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα χωρίς την παραβίαση των ανωτάτων ωρών εργασίας και κάποιων εργαζόμενων να μπορούν να εργάζονται νόμιμα και σε δεύτερο εργοδότη. ‘Αρα είναι μια συνολική πολιτική που όχι -το ξανά λέω- δεν περιέχει ελληνοποιήσεις», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκείνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι εάν η τοποθέτηση αυτή του κ. Μαρινάκη είναι και ένα ακόμη μεγαλοπρεπές άδειασμα από το Μαξίμου σε υπουργούς του, καθώς, το ζήτημα προέκυψε από δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, είχε τοποθετηθεί δηλώνοντας ότι μια τέτοια νομοθεσία μπορεί να επεκταθεί σε τουρισμό και κατασκευές, καθώς δεν θα ενθαρρύνει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά θα… ενισχύσει τα δημόσια έσοδα με φόρους και εισφορές.

Το θέμα ανέδειξαν, χθες, με ρεπορτάζ τους οι Financial Times, κάνοντας λόγο για νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών και αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΚΥΣΕΑ, όπου ο αρμόδιος υπουργός είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων δεν θα αλλάξει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.