Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το τριήμερο Αγίου Πνεύματος το 1ο Φεστιβάλ Χελμού

Οι πρώτες καταγγελίες για νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Ο ρόλος της Ελλάδας στη συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας Τα στυγνά ψέματα Μητσοτάκη για τη… δήθεν ενεργειακή – γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας Ν.Τραμπ: Καμία συνάντηση με Β.Ζελένσκι μέχρι οι διαπραγματεύσεις να φτάσουν σε τελική φάση «Μπράβο τύχη 2»: Μετά τον Α.Στρατάκη που κέρδιζε λαχεία να & η Πόπη «Ferrari» Σεμερτζίδου που κέρδιζε το Τζόκερ Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας; Σχολεία: Μάθημα δύο ταχυτήτων στις 3/12 Πρώην super star της Άρσεναλ παντρεύεται πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Χρυσοχοΐδης στο CNN Greece: Καμία «μαφία» δεν θα υποκαταστήσει το κράτος ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης με αναστολή στους 14 κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις χιονισμένες κορυφές της Ηπείρου Γερμανία: «Συναίνεση γενεών» για το συνταξιοδοτικό ζητά ο Μερτς – Τι είπε για την Ουκρανία Οι κερδισμένοι από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Ποιοι μπορεί να «δουν» αυξήσεις τσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη ΕΛΚ για την Ουκρανία: «Υπάρχει θετική πρόοδος στις συνομιλίες» ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του «NextGenerationEU» Γκιουλέρ: Δεν θα γίνει κανένα έργο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που αγνοεί την Τουρκία Κόντρα στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ για την κομματική ιδιότητα της Σεμερτζίδου Μεγάλn προσοχń, το έχουμε όλοι στο φαρμακεiο του σπιτιού: Ανακαλεiται παρτίδα πασiγνωστου αναλγnτικού φαρμάκου Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές… Σούπερ σέξι, με φούστα και σουτιέν η σύντροφος του γιου Τραμπ στον γάμο χλιδής στην Ινδία -Εμφανίσεις αλά σταρ Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Τουρκία -Μυστήριο γύρω από τις συλλήψεις ξένων πρακτόρων στην Πόλη Google: Οι πέντε λόγοι πουν την έβαλαν ξαφνικά μπροστά στην κούρσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη Η κυπριακή απάντηση στην τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα”: Υπέγραψε ΑΟΖ με τον Λίβανο Πόσες χρυσές λίρες έχουν αποταμιεύσει οι Έλληνες – Βγαίνουν στην ελληνική αγορά οι νέες λίρες με τον Κάρολο Πέφτει η αυλαία για τον Ζελένσκι… Ούτε θύτες ούτε θύματα σε φέρετρα με σημαία… Το ουκρανικό μάθημα: «ουαί τοις ηττημένοις» Η απογοήτευση των Ελλήνων για το οικονομικό χάλι τους στέλνει μαζικά να παίζουν Τζόκερ! Πολύ ακριβά θα πληρώσει τις «πράσινες» πολιτικές η ελληνική ναυτιλία Τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες ετοιμάζονται για «μετακόμιση» στην… Ελλάδα

Γιορτή αφιερωμένη στη Φύση και στη Μουσική στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Helmos Mountain Festival που οργανώνεται το διάστημα 2 έως 5 Ιουνίου (τριήμερο του Αγίου Πνεύματος) απ’ το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το 1ο Helmos Mountain Festival είναι «ένα τριήμερο Φεστιβάλ μουσικής, υπαίθριων δραστηριοτήτων και αναψυχής, στους πρόποδες του μαγευτικού Χελμού. Μια μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στο αγαπημένο μας βουνό, τη στιγμή που αποχαιρετά την χειμερινή περίοδο και καλωσορίζει την καλοκαιρινή.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ΑΕ ΟΤΑ Αθανάσιος Παπαδόπουλος, το 1ο Helmos Mountain Festival εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Δήμου Καλαβρύτων για την διαρκή αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου η οποία στηρίζεται αφ’ ενός στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του (μετά την υπογραφή και της σχετικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και αφ’ ετέρου στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το 1ο Helmos Mountain Festival, όπως έχει επισημάνει και ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξιος Άγριος γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη φύση, στην τέχνη και στους επισκέπτες έχοντας σαφή στόχο η διοργάνωση ν’ αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, δράσεις σαν την συγκεκριμένη θα αναδείξουν τις ομορφιές που κρύβει το βουνό του Χελμού και άλλες εποχές του χρόνου εκτός της χειμερινής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου με συναυλίες των Γιάννη Αγγελάκα και 100ο C, Παύλου Παυλίδη και Hotel Alaska και Novel 729.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων απ’ το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Το 1ο Φεστιβάλ Χελμού πλαισιώνεται και από μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων όπως ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατασκήνωσης, διάφορα workshops και events για όσους αγαπούν τη φωτογραφία και τη μουσική, τη μελισσοκομία, τις κατασκευές κ.α. καθώς και υπαίθριες δραστηριότητες όπως οργανωμένες πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού, διοργάνωση κάθετου αγώνα στη Νεραϊδοράχη, περιήγηση με mountain bike και e-bike στα μονοπάτια του Χελμού, ΒΜΧ & skate ramp, Zip line, Trampolines, climbing wall κ.α. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση stand-up comedy στο chalet του χιονοδρομικού κέντρου, το Σάββατο 3/6, από τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής που υπάρχει για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, τα διαθέσιμα εισιτήρια αναμένεται να εξαντληθούν πολύ σύντομα. Με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους κατά τις ημερομηνίες 2 έως και 5 Μαΐου 2023 από τα γραφεία του χιονοδρομικού κέντρου στα Καλάβρυτα (έναντι καταστήματος Mood), κατά τις πρωινές ώρες 09:00 έως 14:00 στην προνομιακή τιμή των €20,00. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά του εισιτηρίου είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου καθώς και η αναφορά του ονόματος αυτού στο μητρώο δημοτών της περιοχής. Σε περίπτωση μη ύπαρξης του ονόματος στο μητρώο δημοτών θα απαιτηθεί λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομα του ατόμου που θα λάβει το εισιτήριο. Παρακαλούνται όλοι οι δημότες που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη δράση να προνοήσουν για την αγορά του εισιτηρίου τους καθώς μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου. Τέλος, η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

Κλείνοντας, παρέχεται η δυνατότητα, σε οποιονδήποτε επιθυμεί εθελοντικά να βοηθήσει κατά τις ημέρες τέλεσης της συγκεκριμένης δράσης να συμπληρώσει την απαραίτητη φόρμα (ίδιες ημέρες και ώρες) ώστε να έχει ενεργό ρόλο στην επιτυχία ενός τόσο μεγάλου γεγονότος για την περιοχή μας.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Χελμού, στη διεύθυνση https://festival.kalavritaski.gr/.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.